1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Acwa’nın Kırıkkale’deki enerji santrali açıldı

Acwa’nın Kırıkkale’deki enerji santrali açıldı

Enerji Günlüğü - Acwa Power tarafından Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi yakınlarında kurulumu tamamlanan ve Türkiye enerji ihtiyacının yüzde 2.5’unu...

Acwa’nın Kırıkkale’deki enerji santrali açıldı

Enerji Günlüğü - Acwa Power tarafından Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesi yakınlarında kurulumu tamamlanan ve Türkiye enerji ihtiyacının yüzde 2.5’unu karşılayacak olan 950 MW kurulu gücünde doğalgaz çevrim santrali açıldı.

ACWA Power ve Samsung C&T ortaklığıyla Kırıkkale’nin Yahşihan ilçesi Kılıçlar Belediyesi sınırları içerisine yapılan Doğalgaz Kombine Çevrim Enerji Santralinin açılışı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yoluyla katılımıyla gerçekleşti. 1 milyar dolara mal olan santral, Türkiye’nin elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 2,5'ini karşılayacak. 

Kırıkkale DGKÇ Enerji Santrali, Kırıkkale şehir merkezine 15 kilometre ve Ankara'nın doğusuna 50 km kilometre mesafede bulunuyor. ACWA Power santralde yüzde 90 hisseye sahipken, Samsung C&T yüzde 10 hisseye sahip.

ACWA Power Türkiye CEO’su Abid Hussaim Malik, çok yüksek kaliteli ve çok yüksek etkinliğe sahip bir tesis inşa ettiklerini belirterek, “Bunu ancak tabi yerel ortaklarımızın başarısıyla gerçekleştirebilirdik. İnşaat sırasında iki binden fazla mühendis bu tesiste çalıştı. İnşaatı tamamlamak için şu anda da operasyona başladığımız günden beri son derece verimli bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

KIRIKKALE'YE 927 MW'LIK GAZ SANTRALİ

Önceki ve Sonraki Haberler