1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İngiltere Peru Büyükelçiliği’nden Peru’ya güneş santrali

İngiltere Peru Büyükelçiliği’nden Peru’ya güneş santrali

Enerji Günlüğü - İngiltere Peru Büyükelçiliği, Peru’da 4000 metre yükseklikteki bir yerleşim yerinde güneş enerjisi santrali kurdu. Santral, elektrik...

İngiltere Peru Büyükelçiliği’nden Peru’ya güneş santrali

Enerji Günlüğü - İngiltere Peru Büyükelçiliği, Peru’da 4000 metre yükseklikteki bir yerleşim yerinde güneş enerjisi santrali kurdu. Santral, elektrik şebeke bağlantısı olmayan 14 Perulu ailenin elektrik ihtiyacını karşılayacak.

İngiltere Peru Büyükelçiliği, Peru’nun en uzak bölgelerinden biri olan Ocoruro, Arequipa’da 4.000 metreden fazla yükseklikte kurduğu güneş enerjisi santralini resmi olarak açtı. Peru'daki Britanya Büyükelçiliği tarafından İngiltere merkezli NGO Practical Solutions şirketinden teknik destek alınarak kurulan güneş enerjisi teknolojisi, şebekeye bağlı değil. Santral, 14 Perulu aileye elektrik sağlayacak.

Ocoruro bölgesinin ana yemek odası, ilkokul ve anaokulu, tıbbi merkez ve evler gibi  olağan alanları halihazırda elektriğe bağlı durumda.

İngiltere’nin Peru Büyükelçisi Anwar Choudhury, bu santralin elektrik şebekesinden uzaktaki topluluklara elektrik temin etmek amacıyla Peru'daki gelecek projeler için bir model oluşturması gerektiğini söyledi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler