1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Çorum’a 6 MW’lık biyogaz tesisi kurulacak

Çorum’a 6 MW’lık biyogaz tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Çorum Biyogaz Elektrik, Çorum’da kuracağı 6 MW kapasiteli biyogaz tesisinde hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretecek.Çorum Biyogaz...

Çorum’a 6 MW’lık biyogaz tesisi kurulacak

Enerji Günlüğü - Çorum Biyogaz Elektrik, Çorum’da kuracağı 6 MW kapasiteli biyogaz tesisinde hayvan ve bitki atıklarından elektrik üretecek.

Çorum Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Çorum İli, Merkez İlçesi, Tatar Köyü sınırları içerisinde enerji üretimi amacıyla toplam 6,2 MWm/6,0 MWe/7,2 MWt kurulu gücünde “Çorum Biyogaz Enerji Santrali kuracak. 

40 milyon 100 bin lira bedelli proje, ilk planlanıp ÇED gerekli değildir kararı alan projede kullanılacak hammadde olarak kullanılan atık miktarlarında kapasite artışına gitti. Bu kapasite artışıyla birlikte Santralde 219.000 ton yumurta tavuğu dışkısı, 73.000 ton büyükbaş hayvan dışkısı, 7.300 ton meyve, sebze ve yem fabrikalarından çıkan organik artıklar, 5.475 ton mezbaha atıkları, 5.475 ton bitkisel atık yağlar, 3.650 ton mutfak artıkları, 3.650 ton hayvan dokusu atıkları, şeker üretiminden kaynaklanan atıklar ve kentsel atık suyun arıtılmasından kaynaklanan çamurların hammadde olarak kullanılması planlanıyor.

Proje alanı, ilçe merkezinin kuş uçuşu yaklaşık 3 km güneybatısında, Çorum Organize Sanayi’ nin ise kuş uçuşu yaklaşık 1.250 m batısında bulunuyor. En yakın yerleşim yeri ise proje alanının yaklaşık 2,45 km kuzeydoğusunda bulunan Pınarçay Köyü ve kuş uçuşu yaklaşık 2,5 km kuzeybatısındaki Tatar Köyü.

Proje kapsamında yaklaşık 4 ay sürecek olan inşaat aşamasında 50 kişi, işletme aşamasında 20 kişi çalışacak.

Önceki ve Sonraki Haberler