1. HABERLER

  2. Engie ve Mitsui, Avustralya’daki termik santrali sattı

Engie ve Mitsui, Avustralya’daki termik santrali sattı

Enerji Günlüğü - Engie ve Mitsui, Avustralya'daki kömürlü elektrik santralini Çinli Alinta Enerji’ye sattı. Fransız enerji şirketi Engie ve Japon...

Engie ve Mitsui, Avustralya’daki termik santrali sattı

Enerji Günlüğü - Engie ve Mitsui, Avustralya'daki kömürlü elektrik santralini Çinli Alinta Enerji’ye sattı. 

Fransız enerji şirketi Engie ve Japon Mitsui’nin, Avustralya’da ortaklaşa sahip oldukları kömür yakıtlı Loy Yang B termik elektrik santralini Çinli Alinta Energy'ye satmak için anlaşma sağladıkları belirtildi. 

Şirketlere yakın kaynağa göre Santralin satış değeri 1,1 milyar Avustralya Doları (835 milyon dolar) oldu. Santral Victorian şehrinin elektrik ihtiyacının yüzde 20’sini karşılıyor. Bir 20 yıl daha işletilecek olan santralde Engie’nin yüzde 70, Mitsui’nin yüzde 30 payı bulunuyordu.

Avustralyalı Financial Review'de haber ilk çıktığında Alinta Energy fiyat konusunda bir yorum yapmamıştı ancak duyurunun daha sonra yapılacağını belirtmişti. 

Fransız Engie ve Japon Mitsui Loy Yang B'yi bir yıl önce satışa çıkarmıştı. Bu satış ile birlikte Fransız Engie Avustralya’da elektrik üretim faaliyetlerine son vermiş oldu. Engie Mart ayında da ülkedeki daha eski termik santral olan Hazelwood santralini de kapatmıştı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler