1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çekya’dan Kuzey Akım 2’ye destek

Çekya’dan Kuzey Akım 2’ye destek

Enerji Günlüğü - Çek Cumhuriyeti, Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya getirecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattını desteklediğini...

Çekya’dan Kuzey Akım 2’ye destek

Enerji Günlüğü - Çek Cumhuriyeti, Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya getirecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattını desteklediğini açıkladı.

Çek Cumhuriyeti Devlet Başkanı Milos Zeman, ülkesinin Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya getirecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesini desteklediğini söyledi. 

Rusya'ya resmi bir ziyaret gerçekleştirmekte olan Zeman yaptığı açıklamada, "Çek Cumhuriyeti'nin Kuzey Akım 2 projesine desteğini ifade etmek istiyorum. Bazı ülkeler bu projeyi eleştiriyorlar, ancak ben Çek Cumhuriyeti'nin kendi pozisyonunu almasından ve çıkarlarını korumasından memnunum" diye konuştu.

Rus doğal gazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass edecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye Rus doğal gazına olan bağımlılığın artacağı ve hattın birinci kolunun bile tam kapasite ile çalışmadığı gerekçeleriyle karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler