1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Irak’ın elektrik altyapısını GE iyileştirecek

Irak’ın elektrik altyapısını GE iyileştirecek

Enerji Günlüğü - Irak, uzun yıllar süren iç karışıklık ve savaşlar nedeniyle zayıflayan elektrik altyapısını iyileştirmek için Amerikan teknoloji...

Irak’ın elektrik altyapısını GE iyileştirecek

Enerji Günlüğü - Irak, uzun yıllar süren iç karışıklık ve savaşlar nedeniyle zayıflayan elektrik altyapısını iyileştirmek için Amerikan teknoloji devi GE ile 400 milyon dolarlık bir anlaşma imzaladı.

Amerika merkezli teknoloji şirketi General Electric, Irak ile elektrik altyapısının iyileştirilmesi konusunda 400 milyon dolarlık sözleşme imzaladıklarını açıkladı. 

Açıklamada, Irak Hükümetiyle, 14 trafo merkezi inşası ve mevcut trafoların yenilenmesinde kullanılmak üzere transformatör, akım kesici gibi malzemelerin temini konusunda yaklaşık 400 milyon Dolarlık sözleşme imzalandığı kaydedildi. Trafo merkezlerinin Musul, Selahaddin, Anbar, Bağdat, Kerbela, Kasidiye ve Basra’da yapılacağı, projenin Elektrik Bakanlığı tarafından finanse edilmesine de GE’nin katkı sağlayacağı belirtildi.

2003 yılında Amerika’nın Irak’ı işgalinden bu yana yaşanan yıkımda ülkenin elektrik altyapısı alt üst olurken, bir çok kent elektrik kesintileri ile yaşamak zorunda kalıyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler