1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Kütahya’da jeotermal kaynak aranacak

Kütahya’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - NG Lojistik, Kütahya’nın Gediz ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.Kütahya İli, Gediz İlçesi, Muhipler...

Kütahya’da jeotermal kaynak aranacak

Enerji Günlüğü - NG Lojistik, Kütahya’nın Gediz ilçesinde bir adet sondaj kuyusu açarak jeotermal kaynak arayacak.

Kütahya İli, Gediz İlçesi, Muhipler Mahallesi civarında NG Lojistik Pazarlama Yatırım ve Gayrimenkül A.Ş’ne ait 1.050,41 hektarlık 215 numaralı Arama Ruhsatlı alanda Jeotermal Kaynak Arama Sondaj çalışması yapılacak. Çalışmalar sonunda jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa, çıkacak olan su sıcaklık değerlerine göre proje sahibi tarafından jeotermal kaynaklı teknolojik sera yapımında veya turizm amaçlı kullanılacak. 

266.710,00 TL bedelli proje kapsamında bir adet sondaj kuyusu açılması ve sondaj noktasında 1000 metre derinliğe inilmesi planlanıyor.

Proje alanının yaklaşık kuş uçuşu 700 metre güneyinde en yakın yerleşim yeri ve 2190 metre güneydoğusunda Gediz İlçe Merkezi bulunuyor.

Jeotermal kaynak arama sondaj çalışması yaklaşık olarak 45 günlük bir sürede tamamlanacak. Arama çalışmalarını sona ermesi ile jeotermal kaynağa ulaşılarak olumlu sonuç alınırsa kuyu ağzı vana kullanılarak kapatılıp kontrol altına alınacak. Sondaj çalışmaları sonucunda kaynağa ulaşılamazsa kuyu ağzı beton ile kapatılacak. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler