1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell & Turcas’tan bir ilk: Engelsiz hizmet alanı

Shell & Turcas’tan bir ilk: Engelsiz hizmet alanı

Enerji Günlüğü - Shell & Turcas, Omurilik Felçlileri Derneği işbirliğiyle bedensel engelli ziyaretçilerin ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmeleri...

Shell & Turcas’tan bir ilk: Engelsiz hizmet alanı

Enerji Günlüğü - Shell & Turcas, Omurilik Felçlileri Derneği işbirliğiyle bedensel engelli ziyaretçilerin ihtiyaçlarını daha rahat karşılayabilmeleri için 160 istasyonda Engelsiz Hizmet Alanı’nı hizmete sundu. 

Türkiye’deki 1000’e yakın istasyonunda günde 1 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan Shell & Turcas, bedensel engelli misafirlerinin ihtiyaçlarını düşünerek yeni bir hizmeti hayata geçirdi. Shell & Turcas, istasyonlarındaki engelli tuvaletleri ve mobil ödeme kolaylığı ile bugüne kadar engelli misafirlerine sunduğu hizmetleri Engelsiz Hizmet Alanı ile farklı bir noktaya taşıdı. 

ÇALIŞANLARDAN YARDIM

Shell & Turcas’ın 160 istasyonunda hayata geçen Engelsiz Hizmet Alanı ile istasyona gelen bedensel engelli misafirler, araçları için ayrılmış özel alana park edebiliyor. Park yerinin hemen yanındaki butona basarak istasyon çalışanlarının yardımıyla hazır bulundurulan tekerlekli sandalyeden faydalanabiliyor. Engelli ziyareçi, istasyon çalışanlarından market içindeki alışveriş için destek ya da tuvalete kadar refakat yardımı alabiliyor veya araçlarından inmeden hizmet alıp ödeme yapabiliyor. 

600 İSTASYONA YAYILACAK 

Shell & Turcas Perakende Satışlar Genel Müdür Yardımcısı Murat Birgül, “Bu, bizim engelli ziyaretçilerimiz için yaptığımız ilk çalışmamız değil. İstasyonlarımızda engelli misafirlerimize özel tuvaletlerimiz ve mobil ödeme uygulamamız ile hizmet sunuyorduk. Türkiye’de yaklaşık 500 bin bedensel engelli bulunuyor. Engellilerin günlük hayatta yaşadıkları zorlukların farkındayız ve bu zorlukların azalabilmesine katkı sağladığımız için çok mutluyuz” dedi. 

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği ile birlikte çalışarak onlardan aldıkları geri bildirimlerle hizmetini geliştirdiklerini belirten Murat Birgül, “Bu hizmetimizi daha fazla sayıda engelli misafirimize sunmak için çok yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Sene sonuna kadar, 1 ay gibi kısa bir süre içinde Engelsiz Hizmet Alanı olan istasyon sayımızı 200’e çıkaracağız, 2018 yılı için hedefimiz ise 600 istasyona ulaşmak” diye konuştu. 

ENGELLİLER SEYAHAT EDEMEYEBİLİYOR

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Başkanı Ramazan Baş, şehir içi ve şehirlerarası ulaşımda uygun standartlar uygulanmadığı takdirde engellilerin seyahat ihtiyacının kısıtlanabildiğini ya da hiç seyahat edemediklerini vurguladı. Baş, “Akaryakıt istasyonlarında araçtan inmeden ya da araçtan indiklerinde tuvalet, market alışverişi, dinlenme gibi ihtiyaçları konusunda yeterli hizmet sağlanamadığında engelliler için güvensizlik ve endişe duyguları oluşuyor. Bunun sonucunda da sosyal hayattan kopma gerçekleşiyor. Engellilerin ihtiyaçlarına uygun hizmetler hem kişinin güvenliği hem de mutluluğu için büyük önem taşıyor. Shell & Turcas’ın, engelliler konusundaki duyarlı hizmet anlayışı bizleri son derece mutlu etti” ifadelerini kullandı. 

ZİYARETÇİLERDEN TAM NOT 

Engelsiz Hizmet Alanları uygulaması, istasyon ziyaretçilerinden olumlu geri dönüşler aldı. Ziyaretçilerden birinin kaleme aldığı teşekkür notunda şu sözler yer aldı: 

“Sadık müşteriniz değilim, önüme hangi istasyon gelirse oradan yakıt alırım. Bugün öğle saatlerinde istasyonunuzdan yakıt aldım. İstasyonda mavi boyalı alanı fark ettim, personelinize buranın ne olduğunu sordum. Bana burası engelsiz hizmet alanı dedi ve yapılma amacını anlattı, çok duygulandım. Shell ve bu hizmeti düşünüp yapan ekibinizi tüm engelliler adına ayakta alkışlıyorum. Bu yaşıma kadar bu kadar düşünceli bir istasyon görmedim, hayran kaldım. Benim de engelli yakınım var ve bu konuda çok hassasım... Canı gönülden tebrik ederim.” 

 

Önceki ve Sonraki Haberler