1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Genel aydınlatma eksikliklerine ek süre ve para cezası

Genel aydınlatma eksikliklerine ek süre ve para cezası

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım şirketlerine armatür veya direklere ilişkin eksiklerin giderilmesine ilişkin süre verilecek ve bu süre zarfında eksiklikler...

Genel aydınlatma eksikliklerine ek süre ve para cezası

Enerji Günlüğü - Elektrik dağıtım şirketlerine armatür veya direklere ilişkin eksiklerin giderilmesine ilişkin süre verilecek ve bu süre zarfında eksiklikler giderilmezse her bir direk ve armatür için 500 lira idari para cezası verilecek.

'Torba Tasarı' olarak bilinen 7061 sayılı 'Bazı Vergi Kanunları ile Diğer Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Buna göre, elektrik dağıtım şirketlerinin denetimleri haricinde de genel aydınlatma kapsamında tespit edilen yanmayan, yerinde olmayan armatür ve/veya direklere ilişkin eksiklerin giderilmesine ilişkin süre verilecek. Belirlenen sürelerde eksikliklerin giderilmemesi durumunun tespiti ile belirlenen her bir direk veya armatür için Bakanlığın Kurula bildirmesini müteakip Kurul tarafından beş yüz Türk lirası idari para cezası verilecek. 

Tespit edilen eksikliklerin giderilmesine ilişkin verilecek süreler ve eksikliklerin tespit esasları yönetmelikle belirlenecek. Bu Kanuna göre verilen idari para cezalan tebliğinden itibaren bir ay içinde ödenecek.

 
Önceki ve Sonraki Haberler