1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin ve ABD hava kirliliğine çözüm arıyor

Çin ve ABD hava kirliliğine çözüm arıyor

Enerji Günlüğü - Atmosferi en fazla kirleten iki ülke olan ABD ve Çin, hava kirliliği, sünger kent inşaatı ve arıtma sistemleri gibi kentsel ve çevre...

Çin ve ABD hava kirliliğine çözüm arıyor

Enerji Günlüğü - Atmosferi en fazla kirleten iki ülke olan ABD ve Çin, hava kirliliği, sünger kent inşaatı ve arıtma sistemleri gibi kentsel ve çevre sorunları için olası çözümleri tartıştılar.

Çin Uluslararası Radyosunun haberine göre, Çin ve Amerika Birleşik Devletleri’nden 180’den fazla yetkili, uzman ve temsilci, Çin’in Hunan Eyaleti'nin başkenti Changsha’da, sürdürülebilir enerji alanında işbirliği olanaklarını keşfetmek için 3. Çin-ABD Enerji ve Çevre Forumu’nda bir araya geldi. “Su, Hava ve Toprak İle İlgili Küresel Kaygılar Altında Kaçak Gaz Emisyonunun Geri Dönüşümü” temalı forumda, enerji tasarrufu konusunda ortak hedef ve güçlükleri paylaşarak, karşılıklı işbirliği olanaklarını gözden geçirdiler.

Çin ile ABD, 2008'de Washington'da 10 yıllık bir enerji ve çevre işbirliği protokolü imzalamışlardı. Bu protokol, Çin ile ABD'nin enerji güvenliği, çevresel sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği alanlarındaki işbirliğini genişletmek için atması gereken adımları ve hedefleri belirliyor. Bu protokolün rehberliğinde, her iki ülkedeki 30'dan fazla üniversite, 2015 yılında Çin-ABD Enerji ve Çevre Yenilik Araştırma Merkezi'ni kurdu.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler