1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Oğul Enerji Tuzla’ya 7,5 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Oğul Enerji Tuzla’ya 7,5 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Oğul Enerji, İstanbul’un Tuzla ilçesinde orman ürünlerini elektriğe çevirecek 7,5 MW’lık biyokütle tesisi kurmayı planlıyor.İstanbul...

Oğul Enerji Tuzla’ya 7,5 MW’lık biyokütle tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Oğul Enerji, İstanbul’un Tuzla ilçesinde orman ürünlerini elektriğe çevirecek 7,5 MW’lık biyokütle tesisi kurmayı planlıyor.

İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Tuzla Organize Sanayi Bölgesinde yer alan 7.690,62 metrekare yüzölçümlü tapulu alanda, Oğul Enerji A.Ş. tarafından 7,5 MW(24 MWt) kurulu gücünde Biyokütleden Elektrik Enerjisi Üretim Santrali kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

16 milyon lira değerindeki tesise yılda 60.000 ton orman ürünü kabul edilmesi ve bu ürünlerin yakılmasıyla elde edilen buhardan  yıllık 61.500 MWe elektrik üretilmesi planlanıyor.

Faaliyet alanına en yakın yerleşim yeri olarak kuş uçuşu 1,5 km güney doğu istikametinde bulunan Balçık Köyüne ait evler bulunuyor. Sabancı Üniversitesi ise proje alanının yaklaşık 2 km. kuzey-batı istikametinde yer alıyor. Proje kapsamında; inşaat aşamasında 15 kişinin işletme aşamasında ise 45 kişinin çalıştırılması planlanıyor.

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler