1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Eni ve Snam’dan yeni doğal gaz anlaşması

Eni ve Snam’dan yeni doğal gaz anlaşması

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, kuracağı 14 yeni CNG tesisi için Snam şirketi ile ortak hareket edecek.İtalyan enerji şirketi Eni, İtalya’da...

Eni ve Snam’dan yeni doğal gaz anlaşması

Enerji Günlüğü - İtalyan enerji şirketi Eni, kuracağı 14 yeni CNG tesisi için Snam şirketi ile ortak hareket edecek.

İtalyan enerji şirketi Eni, İtalya’da bulunan 14 doğalgaz tesisinin projelendirilmesini, gerçekleştirilmesini ve bakımı için, İtalyan Snam ile yirmi yıllık bir hizmet anlaşması imzaladıklarını açıkladı.

Açıklamaya göre, 20 yıllık sözleşme, Eni'nin ulusal servis istasyonları ağı içinde Snam tarafından 14 yeni CNG (sıkıştırılmış doğal gaz) tesisinin ilk kurulumunun inşası ve bakımı planını içeriyor. Anlaşma kapsamında 300'den fazla yeni CNG ve L-CNG (sıvılaştırılmış sıkıştırılmış doğalgaz) servis istasyonu devreye almak için 150 milyon avroluk bir yatırım yapılacak.Bu da ülke genelinde farklı bölgelerdeki doğal gaz yakıt istasyonlarının geliştirilmesini ve daha dengeli dağılımını destekleyecek.

Söz konusu faaliyetler Snam’a tahmini olarak 20 ile 40 milyon Avro arasında bir gelir sağlayacak. Eni ise 4.400 tesisten oluşan “ sürdürülebilir” üretim yapısını daha da güçlendirecek.

İtalyan enerji şirketleri Snam ile Eni, geçtiğimiz Mayıs ayında bu konuda bir çerçeve anlaşması imzalamışlardı.

 
Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler