1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Eroğlu: Çoğu şebeke suyu, damacana sularından çok daha kaliteli

Eroğlu: Çoğu şebeke suyu, damacana sularından çok daha kaliteli

Enerji Günlüğü - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çoğu şebeke suyunun satın alınan damacana sularından çok daha kaliteli olduğunu söyledi.Orman...

Eroğlu: Çoğu şebeke suyu, damacana sularından çok daha kaliteli

Enerji Günlüğü - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, çoğu şebeke suyunun satın alınan damacana sularından çok daha kaliteli olduğunu söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Avrupa Birliği IPA Programı kapsamında başlatılan, "Türkiye'deki İçme Suyu Kaynaklarının ve Arıtma Tesislerinin Değerlendirilmesi Projesi"nin kapanış toplantısında yaptığı konuşmada, vatandaşlarda 'şebeke suyu içilmez' diye bir kanaat olduğuna dikkat çekerek, "Ama ben biliyorum, çoğu şebeke suyu, satın aldıkları damacana sularından çok daha kaliteli" ifadesini kullandı.

Kurumların en önemli görevinin vatandaşa yeterli miktarda su temin etmek olduğunu, susuzluğun ülkeler için büyük sorunlar oluşturabileceğine dikkat çeken Bakan Eroğlu, su sıkıntısı yaşanmaması için çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti. Eroğlu, "81 ilimizle ilgili büyük bir eylem planı hazırladık. Planda, şehirlerin mevcut su kaynakları, onların kalitesi, 2071 yılına kadar nüfus ve su ihtiyaçları var. Arz ve talep grafiklerini çizerek, bütün şehirlerin, 2071'e kadar planlamalarını yaptık. Mühendis arkadaşlar, düşününce büyük düşüneceksiniz. Günübirlik çözümler, en kötü çözümdür. Dolayısıyla bizim prensibimiz, en az 30, 40 yıl sonrasının ihtiyaçlarına göre plan yapmaktır" değerlendirmesini yaptı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler