1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Prysmian, General Cable’ı satın alıyor

Prysmian, General Cable’ı satın alıyor

Enerji Günlüğü - Prysmian Group, General Cable firmasını, hisse başına 30 dolar karşılığında (borçları ve tüm yükümlülükleri dahil 3 milyar dolar)...

Prysmian, General Cable’ı satın alıyor

Enerji Günlüğü - Prysmian Group, General Cable firmasını, hisse başına 30 dolar karşılığında (borçları ve tüm yükümlülükleri dahil 3 milyar dolar) devralıyor. 

Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün önde gelen şirketi Prysmian Group, 2011 yılında Prysmian ve Draka firmaları arasında gerçekleşen birleşmenin ardından, önemli bir birleşmeye daha imza atıyor. Prysmian Group ve General Cable Corporation firmaları tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, iki şirket arasında başlayan birleşme süreci kapsamında Prysmian Group, General Cable firmasını, hisse başına nakit 30 dolar ödeyerek satın alacak. 

Satış ve satın alma kararları Prysmian S.p.A. ve General Cable Corporation firmalarının Yönetim Kurulları tarafından oybirliğiyle onaylandı. Borçları ve tüm yükümlülükleri dahil olmak üzere, toplam değeri 3 milyar dolar olarak belirlenen satın alma işleminin, 2018 yılının üçüncü çeyreğinde tamamlanması öngörülüyor. 

Prysmian Group CEO’su Valerio Battista “General Cable’ın devralınması, hem Prysmian Group için bir kilometre taşı niteliğinde hem de hissedarlarımız ve müşterilerimiz için değer yaratan stratejik ve eşsiz bir fırsat. Dünya kablo sektörünün en iyi firmalarından ikisinin birleşmesiyle birlikte, Kuzey Amerika’daki varlığımızı güçlendirirken, Avrupa ve Güney Amerika’da da konumumuzu pekiştireceğiz” dedi. 

General Cable Başkanı ve CEO’su Michael T. McDonnell ise birleşmenin ideal bir stratejik uyumu ortaya koyduğunu belirtti. McDonnell, “Birlikte, dünya kablo sektörüne çok güçlü bir ürün ve hizmet yelpazesi ile inovatif çözümler sunabileceğiz. Prysmian Group ile General Cable’ın ortak bir vizyona ve benzer değerler üzerine inşa edilmiş son derece uyumlu kültürlere sahip olmaları çok önemli” ifadesini kullandı. 

BİRLEŞMEYLE 11 MİLYAR EURO CİRO

Bu devralma sonucunda 30.09.2017 proforma sonuçları dikkate alındığında, Prysmian Group’un yaklaşık 8 milyar Euro olan cirosunun, iki firmanın birleşmesi ile birlikte, toplam 11 milyar Euro seviyelerine çıkması bekleniyor. 2018’in üçüncü çeyreğinde birleşmenin tamamlanmasını takiben, Grup, 50'den fazla ülkede yaklaşık 31 bin çalışanıyla var olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler