1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Çin’in Sincan Eyaleti 112 kömür madenini kapattı

Çin’in Sincan Eyaleti 112 kömür madenini kapattı

Enerji Günlüğü - Çin’in Sincan Eyaleti, Ekim sonuna kadar 112 küçük ölçekli kömür madenini kapattı. Çin'in Sincan Eyaleti’nin Ekim sonuna...

Çin’in Sincan Eyaleti 112 kömür madenini kapattı

Enerji Günlüğü - Çin’in Sincan Eyaleti, Ekim sonuna kadar 112 küçük ölçekli kömür madenini kapattı. 

Çin'in Sincan Eyaleti’nin Ekim sonuna kadar, yıllık kapasitesi 11,45 milyon ton olan 112 kömür madeninin kapattığı bildirildi. Yerel yetkililerin Xinhua haber ajansına verdiği bilgiye göre, kapatılan kömür madenleri, yıllık küçük ölçekli kömür madenlerini kapatma hedefinin yüzde 98'ini oluşturdu. Kapatmalardan sonra kömür üretim bölgelerinin yüzde 80'den fazlası büyük ve orta ölçekli tesisler olacak. 

Çin ülke genelinde aşırı arzla mücadele ve verimliliği artırma amacıyla kömür üretimini durdurma ya da askıya alma çabalarına girişti. 

KÖMÜR STOKLARI KLAVUZU RESMİLEŞTİRİLDİ

Bunun yanında Çin, talebin zirve yaptığı sezonda kömür stoklarını güçlendirmek amacıyla kömür madencileri, trader ve elektrik santrallerinin uyması gereken kurallar için resmi kılavuz yayınladı. Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu'nun yayınlanan belgede, Ağustos'ta altı çizilen tasarı formüle edildi ve aynı düzenlemelere yer verildi. Bu girişimin amacının kış ve yaz aylarında talebin zirve yaptığı anlarda arzı garantiye almak ve fiyat rallisini dizginlemek olduğu belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler