1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çin, Sincan’ı güneş enerjisinin merkezi yapacak

Çin, Sincan’ı güneş enerjisinin merkezi yapacak

Enerji Günlüğü - Çin, Sincan Eyaleti'nde güneş enerjisiyle elektrik üretimine hız vererek eyaleti bu alanda bir merkez konumuna getirecek.Sincan Uygur...

Çin, Sincan’ı güneş enerjisinin merkezi yapacak

Enerji Günlüğü - Çin, Sincan Eyaleti'nde güneş enerjisiyle elektrik üretimine hız vererek eyaleti bu alanda bir merkez konumuna getirecek.

Sincan Uygur Özerk Bölgesi, 13. Beş Yıllık Güneş Enerjisiyle Elektrik Üretim Planı'nı yayınlandı. Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Plan doğrultusunda Sincan Eyaleti, Çin'in güneş enerjisiyle elektrik üretimi konusunda önemli bir merkez haline gelecek, bölge ayrıca güneş enerjisiyle üretilen elektriği ülkenin iç kesimine transfer eden bir merkez olma yolunda ilerleyecek. 

Sincan Eyaleti, mevcut elektrik şebekesine dayanarak, Sincan'ın güney kesimi, Hami, Zhundong, Bortala Moğol Özerk İli ve Turfan gibi bölgelerde güneş enerjisiyle elektrik üretimini yoğunlaştıracak. 

YOKSULLUĞA GÜNEŞLİ ÇARE

Diğer yandan Sincan Eyaleti, yoksulluğun giderilmesi çalışmalarında güneş enerjisiyle elektrik üretiminden yararlanacak. Plana göre, gelişmemiş 32 ilçede güneş enerjisiyle elektrik üreten paneller ve köy santralleri yaygınlaştırılacak, böylece yoksul ailelerin bundan istikrarlı gelir kazanmaları sağlanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler