1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TürkAkım’ın hedef ülkelerinde doğalgaz talebi artıyor

TürkAkım’ın hedef ülkelerinde doğalgaz talebi artıyor

Enerji Günlüğü - TürkAkım hattından doğalgaz alması beklenen Avrupa ülkelerinin Rusya’dan aldığı gaz miktarı bu yıl yüzde 26’ya varan oranlarda...

TürkAkım’ın hedef ülkelerinde doğalgaz talebi artıyor

Enerji Günlüğü - TürkAkım hattından doğalgaz alması beklenen Avrupa ülkelerinin Rusya’dan aldığı gaz miktarı bu yıl yüzde 26’ya varan oranlarda artış gösterdi. 

Karadeniz’de deniz tabanından geçerek Rusya’dan Türkiye’ye doğalgaz getirecek TürkAkım’ın tamamlanması için çalışmalar devam ediyor. Her biri yıllık 15.75 milyar metreküplük taşıma kapasitesine sahip iki hattan oluşacak projenin ilk hattından gelecek gazın müşterisi Türkiye olacak. İkinci hattın gazının hedefi ise Güneydoğu Avrupa ülkeleri. 

TürkAkım Projesi’nin Avrupa ayağının Bulgaristan mı yoksa Yunanistan üzerinden mi başlayacağı henüz kesinleşmiş değil. Ancak bu hattan doğalgaz alabileceği düşünülen, kimileri bu isteğini şimdiden Rus ve Türk tarafına iletmiş durumdaki ülkelerin Rus gazına yönelik taleplerinde artış gözleniyor. 

SIRBİSTAN %26.1, MACARİSTAN %22.3

Rus Gazprom’un Ocak-Kasım 2017 döneminde bu ülkelere yaptığı ihracat arttı gösterdi. Söz konusu dönemde Rusya doğalgazı ithalatı Sırbistan’da yüzde 26.1, Macarsitan’da yüzde 22.3, Bulgaristan’da yüzde 6.8, Yunanistan’da yüzde 11.6 artış gösterdi. Aynı dönemde Gazprom’un Türkiye’ye yönelik gaz ihracatı ise yüzde 20.4 artış gösterdi. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler