1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Romanya atık petrol geri dönüşüm tesisi kuracak

Romanya atık petrol geri dönüşüm tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Romanya’ın Güney’inde Tuna Nehri’nin kenarında atık petrol sıvı yağın baz yağlara dönüştürülmesini ve böylece otomotiv...

Romanya atık petrol geri dönüşüm tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Romanya’ın Güney’inde Tuna Nehri’nin kenarında atık petrol sıvı yağın baz yağlara dönüştürülmesini ve böylece otomotiv ve endüstriyel alanda yeniden kullanılması amacıyla bir geri dönüşüm tesisi kurulacak.

Birleşik Arab Emirlikleri merkezli Chemie-Tech DMCC şirketinin bir parçası olan Romanian Green Oil and Lubes firması, atık petrol sıvı yağ için bir geri dönüşüm tesisi kuracak. 56 milyon dolarlık proje, atık petrol sıvı yağın baz yağlara dönüştürülmesini ve böylece otomotiv ve endüstriyel alanda yeniden kullanılmasını amaçlıyor.

73.000 metrik tonluk geri dönüşüm tesisi, Romanya'nın güney bölgesinde, Tuna'nın kıyısında inşa edilecek.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Banca Comerciala Romana (BCR), projeyi 38,7 milyon dolarlık bir kredi sağlayacak.

Romanya'da, esasen ısı üretmek için yakıt olarak kullanılan yağlayıcı atık yağının sadece % 50'si toplanıyor. Ortalama her bir litre petrol sıvı yağı, 0,5 litrelik atık petrol sıvı yağı üretiyor. Bu da büyük miktarda sera gazı emisyonu salımına neden oluyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler