1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Kocaeli’deki biyogaz tesisi kapasite artıracak

Kocaeli’deki biyogaz tesisi kapasite artıracak

Enerji Günlüğü - Kocaeli Yenilenebilir Gübre Hayvancılık’ın Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde faaliyette olan biyogaz tesisinde günde 30 ton olan atık...

Kocaeli’deki biyogaz tesisi kapasite artıracak

Enerji Günlüğü - Kocaeli Yenilenebilir Gübre Hayvancılık’ın Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde faaliyette olan biyogaz tesisinde günde 30 ton olan atık işleme kapasitesi 98 tona çıkarılacak.

Kocaeli Yenilenebilir Gübre Hayvancılık Üretim Teknolojileri Ve Sistemleri Pazarlama Enerji Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kandıra Şubesi’nin Kocaeli’nin Kandıra ilçesi, Kaymaz Mahallesi Omurcalı Mevki Küme Evleri No: 23 adresinde, tapunun G24B 06A 4B pafta,106 ada,184 parsel numarasında toplam 10.000 m2 alan üzerinde yürüttüğü “Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği, Hayvansal Atıklardan, Organik Atıklardan Gübre Ve Biyogazdan Elektrik Üretimi Faaliyeti”nde kapasite artışı yapılması planlanıyor. Bu kapsamda tesisin mevcutta atık işleme kapasitesi 30 ton/gün olup planlanan kapasite artışı ile kapasitesi 98 ton/gün olacak.

Tesiste büyükbaş gübresi, tavuk gübresi ve peynir altı suyu atık olarak kullanılıyor. Ancak bölgede farklı atıkların varlığı, kullanılan atıkların miktarının fazla oluşu nedeniyle kapasite artışı yapılmak isteniyor. Alınması planlanan makina ekipmana ait toplam tutar 27.895,2 TL (23.640 TL +KDV) olup toplam proje bedeli olarak hesaplanıyor. Kapasite artıĢında ilave personel olmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler