1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Alman Winstershall ile Rus DEA birleşti

Alman Winstershall ile Rus DEA birleşti

Enerji Günlüğü - Almanya’nın en büyük ham petrol ve doğalgaz üreticisi Winstershall ile Rus yatırım şirketi DEA şirketi birleşerek Avrupa’nın...

Alman Winstershall ile Rus DEA birleşti

Enerji Günlüğü - Almanya’nın en büyük ham petrol ve doğalgaz üreticisi Winstershall ile Rus yatırım şirketi DEA şirketi birleşerek Avrupa’nın en büyük bağımsız petrol sahası arama ve üretim şirketlerinden biri oluşturuldu.

Almanya’nın 150 yıllık kimya devi BASF, Kassel merkezli enerji alt kuruluşu olarak faaliyet gösteren Wintershall’in Rus milyarder Mikhail Fridman’ın sahibi olduğu LetterOne’ın yatırım kolu olan Almanya merkezli DEA ile birleşmesini öngören niyet mektubunu imzaladığı açıklandı.

Birleşmeyle yeni bir Alman petrol devi ortaya çıkacak ve sonrasında halka arz edilecek. BASF böylelikle 100 yılı aşkın süredir bulunduğu fosil yakıt ve petrol endüstrisinden çıkmış olacak. 

Wintershall tarafından yapılan açıklamada birleşmenin amacının Avrupa’nın en büyük bağımsız petrol sahası arama ve üretim şirketlerinden biri oluşturmak olduğuna dikkat çekildi. Wintershall son açıklanan bilançolarına göre 13 milyar euro tutarında satış yapmıştı. BASF’nin toplam satışları ise 55 milyar euro.

Önceki ve Sonraki Haberler