1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. GAMA, doğal gaz santralinde GE teknolojisiyle verim artıracak

GAMA, doğal gaz santralinde GE teknolojisiyle verim artıracak

Enerji Günlüğü - GAMA Enerji’nin doğal gaz santralindeki yakıt giderleri GE’nin dijital çözümleriyle azaltılacak. Yakıt tasarruflarından elde edilen...

GAMA, doğal gaz santralinde GE teknolojisiyle verim artıracak

Enerji Günlüğü - GAMA Enerji’nin doğal gaz santralindeki yakıt giderleri GE’nin dijital çözümleriyle azaltılacak. Yakıt tasarruflarından elde edilen kâr ise iki şirket arasında paylaşılacak.

GE ve GAMA Enerji, yeni bir iş modelini duyurdu GE Enerji Servisleri bugün GAMA Enerji ile mevcut servis anlaşmasına katma değer sağlayan yeni bir iş modelini duyurdu. GE, dijital çözümlerini kullanarak GAMA Enerji’nin İçanadolu Doğal Gaz Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş enerji santralindeki yakıt giderlerinin azaltılmasına ve enerji üretimi varlık güvenilirliği ile izlenebilirliğinin geliştirilmesine yardımcı olacak. Enerji santralinin yakıt tasarruflarından elde edilen kâr, iki şirket arasında paylaşılacak. Bu adımla birlikte GE, 20 yıl süreli anlaşma kapsamında “Sonuç Odaklı Servis” modelini Türkiye'de ilk kez uygulamış olacak. 

GAMA Enerji'de Uygulama ve Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olan Graham Traynor, "Maliyetlerin % 80'i, enerji üretirken ortaya çıkan yakıt maliyetlerinden kaynaklanıyor. Bunun nedeni, enerji santrallerinin çok büyük hacimli ve sürekli yakıt tedarikine bağlı olmasıdır. En küçük bir verimlilik artışı ve kullanımın çok düşük ölçüde aşağı çekilmesi bile maliyetlerde kayda değer tasarruf sağlayabilir. GE ile geçmişten bu yana imza attığımız iş birlikleri doğrultusunda, operasyonlarımızı her iki şirkete de finansal açıdan fayda sağlayacak şekilde iyileştirmemizi mümkün kılacak ortak bir plan geliştirdik. Tüm tarafların gerçek anlamda kazanç sağlayacağı bir işbirliğinden söz ediyoruz" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler