1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Forties Boru Hattı çatlağı Total’e gaz sevkiyatını durdurttu

Forties Boru Hattı çatlağı Total’e gaz sevkiyatını durdurttu

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, Fortiel boru hattının onarım için kapatılması nedeniyle Elgin-Franklin platformundan gaz sevkiyatını...

Forties Boru Hattı çatlağı Total’e gaz sevkiyatını durdurttu

Enerji Günlüğü - Fransız enerji şirketi Total, Fortiel boru hattının onarım için kapatılması nedeniyle Elgin-Franklin platformundan gaz sevkiyatını 2 Ocak'a kadar durdurdu. 

Birleşik Krallık'tan ABD'ye uzanan Forties Boru Hattı Sistemi'ndeki bir çatlağın etkisi Fransız enerji devi Total’e de uzandı. Total, Kuzey Denizi'nde bulunan Elgin-Franklin platformundan gaz sevkiyatını Fortiel boru hattının onarım için kapatılmasına bağlı olarak durdurdu. Total, günde 10 milyon metreküp gaz üretim kapasitesine sahip olan platformun 12 Aralık'tan 2 Ocak tarihine kadar sevkiyat yapmayacağını belirtti. 

İşletmeci Ineos firması, İskoçya'nın Aberdeen bölgesinden geçen borularda tespit edilen çatlağın tamir edilmesinin iki haftayı bulacağını açıklamıştı. Forties Boru Hattı Sistemi en yüksek miktarda Brent petrolün transfer edildiği petrol hattı olması sebebiyle dünya petrol piyasalarının yarısından fazlasına etki ediyor. Hat aynı zamanda doğal gaz sevkiyatında da önemli rol oynuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler