1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom İran gaz piyasasında işbirliğini artıracak

Gazprom İran gaz piyasasında işbirliğini artıracak

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom, İran’da doğal gaz üretim zincirinin tüm halkalarında işbirliğini artıracak.Rus kamu enerji şirketi...

Gazprom İran gaz piyasasında işbirliğini artıracak

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom, İran’da doğal gaz üretim zincirinin tüm halkalarında işbirliğini artıracak.

Rus kamu enerji şirketi Gazprom Başkanı Aleksey Miller, İran’a gerçekleştirdiği ziyarette İran Petrol Bakanı Bijan Zangeneh ile bir araya geldi. Taraflar ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve geniş bir alanda işbirliği olanaklarının artırılması için bir yol haritası imzaladılar. Buna göre Gazprom, İran'da petrokimya da dahil olmak üzere hidrokarbon üretimi, iletimi ve işlenmesi için entegre projelerin uygulanmasına ilişkin bir konsept çalışması yapacak.

Ayrıca Miller, İran Petrol Bakan yardımcısı Ali Kardor ve Tasarruf ve Personel Refah Fonu Petrol Endüstrisi Emeklilik Yönetim Kurulu Başkanı Nasrat Rahimi ile İran LNG projelerinde ortak çalışma fırsatlarını keşfetmek için bir Mutabakat Zaptı da imzaladı.

Her iki belge de, İran’da gazın çıkarılmasından satışına kadar tüm üretim zincirinde işbirliği yapmak için tarafların istekliliğini yansıtıyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler