1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Orta Amerika ‘Temiz Enerji Koridoru' kuracak

Orta Amerika ‘Temiz Enerji Koridoru' kuracak

Enerji Günlüğü - Orta Amerika ülkeleri Kosta Rika, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nikaragua ve Panama, yenilenebilir kaynaklardan elde ettikleri fazla elektriği...

Orta Amerika ‘Temiz Enerji Koridoru' kuracak

Enerji Günlüğü - Orta Amerika ülkeleri Kosta Rika, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nikaragua ve Panama, yenilenebilir kaynaklardan elde ettikleri fazla elektriği paylaşabilecekleri bir enterkonnekte elektrik ağı kuracaklar.

2015 yılında Kosta Rika, El Salvador, Guatemala, Honduras, Nikaragua ve Panama hükümetleri tarafından kabul edilen Temiz Enerji Koridoru projesi ile bu ülkeler, fazla elektriklerini, rüzgar, güneş, jeotermal gibi geleneksel olmayan kaynaklar da dahil olmak üzere yenilenebilir kaynaklardan paylaşmayı hedefliyorlar. Koridor, Orta Amerika'da halihazırda işleyen bir platform olan Kuzeybatıdaki Guatemala'dan güneydoğudaki Panama'ya kadar uzanan 1,800 kilometrelik elektrik şebekesini kullanacak.

Orta Amerika ülkeleri bu koridor ile bölgedeki ülkelerin elektrik şebekelerini birbirine bağlayan sisteme daha temiz enerji vermeyi amaçlıyorlar. Böylece bu ülkelerde kullanılamayan yenilenebilir elektriği termal elektrik kullanan bir diğer ülkeye gönderilerek çevre korunacak ve ekonomik olarak da büyük avantajlar sağlanacak.

Bölgedeki elektriğin yaklaşık yüzde 60'ı yenilenebilir kaynaklardan, çoğunlukla hidroelektrik santrallerden üretiliyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler