1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Rusya ve Suudi Arabistan nükleerde işbirliği yapacak

Rusya ve Suudi Arabistan nükleerde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Rusya ve Suudi Arabistan hem enerji üretimi hem de deniz suyunun tatlı suya dönüştürülmesi için kullanılabilecek küçük ve orta...

Rusya ve Suudi Arabistan nükleerde işbirliği yapacak

Enerji Günlüğü - Rusya ve Suudi Arabistan hem enerji üretimi hem de deniz suyunun tatlı suya dönüştürülmesi için kullanılabilecek küçük ve orta ölçekli reaktörler alanında işbirliği yapacak.

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu’nun (Rosatom), Suudi Arabistan Kral Abdullah Nükleer ve Yenilenebilir Enerji Merkezi ile nükleer enerjinin barışçıl amaçlı kullanımı alanında işbirliğine ilişkin bir yol haritası imzaladıklarını açıkladı.

Açıklamaya göre, Rusya ile Suudi Arabistan, hem enerji üretimi hem de deniz suyunun tatlı suya dönüştürülmesi için kullanılabilecek küçük ve orta ölçekli reaktörler alanında işbirliği yapacak. Suudi Arabistan’ın ulusal nükleer programı için personel hazırlama ve altyapı geliştirme çalışmalarına başlamaları da öngörülüyor.

Suudi Kralı Selman bin Abdüzaziz’in ekimde gerçekleştirdiği tarihi Rusya ziyareti sırasında Moskova’da nükleer enerjinin barışçıl amaçlı kullanımı alanında işbirliği programı imzalamıştı. Yol haritası, bu programın hayata geçirilmesi için gerekli birçok adımı içeriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler