1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Aydın’a Pamukören JES’lerin dördüncüsü kurulacak

Aydın’a Pamukören JES’lerin dördüncüsü kurulacak

Enerji Günlüğü - Çelikler Pamukören Jeotermal Elektrik, Aydın’ın Kuyucak ilçesinde Pamukören JES’lerin 32 MW’lık dördüncüsünü kurmaya hazırlanıyor. Çelikler...

Aydın’a Pamukören JES’lerin dördüncüsü kurulacak

Enerji Günlüğü - Çelikler Pamukören Jeotermal Elektrik, Aydın’ın Kuyucak ilçesinde Pamukören JES’lerin 32 MW’lık dördüncüsünü kurmaya hazırlanıyor. 

Çelikler Pamukören Jeotermal Elektrik Üretim A.Ş. tarafından Aydın İli, Kuyucak İlçesi, Pamukören Mahallesi sınırlarında, 4234 numaralı parselde, MTA Genel Müdürlüğü adına ruhsatlı J- 451 nolu saha içerisinde “Pamukören JES 4” projesinin yapılması ve işletilmesi planlanıyor.

30 milyon lira bedelli santralden yılda yaklaşık 280.320 MWh elektrik üretilecek. Jeotermal kaynağın elektrik enerjisinde kullanılması için üretim ve reenjeksiyon amaçlı kuyu açılması gerekiyor. Proje kapsamında 6 adet üretim, 4 adet reenjeksiyon amaçlı 10 adet kuyu açılacak. Bununla birlikte söz konusu kuyulardan AP-74 nolu kuyu açılmış durumda.

Santral alanı, Pamukören Mahallesine yaklaşık 2 km, Kuyucak ilçesine yaklaşık 8,5 km, Aydın iline 63 km mesafede bulunuyor. Proje alanına en yakın yerleşim yeri olarak alanın kuzeybatısında yaklaşık 850 m mesafede Cumhuriyet Mahallesi  bulunuyor. Projenin inşaat aşaması 6 ay planlanmakta ve bu aşamada 130, işletme aşamasında 8 personel çalıştırılacak. 

HALK PROJE İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLECEK

Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlayan projeye ilişkin halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla 03/01/2018 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.ÇED Başvuru Dosyasını İncelemek isteyenler Bakanlık Merkezinde veya Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerinde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilecekler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünden bilgi alınabilecek.

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler