1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Kömürden hızla çıkan İngiltere dışarıda kömür uzmanı

Kömürden hızla çıkan İngiltere dışarıda kömür uzmanı

Enerji Günlüğü - İngiltere, yurt içinde kömür santrallerini kapatırken, yurt dışında kömür madenciliği uzmanlığının merkezi olmayı sürdürüyor. İngiltere,...

Kömürden hızla çıkan İngiltere dışarıda kömür uzmanı

Enerji Günlüğü - İngiltere, yurt içinde kömür santrallerini kapatırken, yurt dışında kömür madenciliği uzmanlığının merkezi olmayı sürdürüyor. 

İngiltere, geçen ay Bonn'da düzenlenen Birleşmiş Milletler İklim Görüşmeleri'nde kömürlü elektrik santrallerinin sonlandırılması çağrısına öncülük ederken, aynı zamanda İngiliz şirketler dünyanın birçok yerinde kömürlü projelerde aktif olmaya devam ediyor. Bunda çoğunlukla hükümetin yardımı olduğu belirtiliyor. 

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKE EKONOMİLERİ KÖMÜRE İHTİYAÇ DUYUYOR

2013'te karbon vergisi getirilmesinden sonra İngiltere'de elektrik üretiminde kömür kullanımı keskin şekilde düştü ancak ülke kömür madenciliği uzmanlığının merkezi olmayı sürdürdü. Madencilik sektöründe birçok şirket bunda bir terslik görmüyor. Madencilik sanayisi, kömürün ekonomik gelişmeyi tetikleyebileceğini söylüyor. Onlar bazı ülkeler için kömürün en iyi seçenek olarak devam ettiğini ve gelişmiş ülkeler için gelişmekte olan ekonomilerin ihtiyaç duyduğu enerjiyi inkar etmenin ikiyüzlülük olacağını belirtiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler