1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. İklim değişikliği rüzgarın yönünü güney yarımküreye çevirebilir

İklim değişikliği rüzgarın yönünü güney yarımküreye çevirebilir

Enerji Günlüğü - İklim değişikliği nedeniyle küresel rüzgar enerjisi kapasitesinin Güney Yarımküre’ye kayabileceği kaydedildi.ABD'li bilim insanlarının...

İklim değişikliği rüzgarın yönünü güney yarımküreye çevirebilir

Enerji Günlüğü - İklim değişikliği nedeniyle küresel rüzgar enerjisi kapasitesinin Güney Yarımküre’ye kayabileceği kaydedildi.

ABD'li bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre, küresel ısınmasının etkisi nedeniyle bu yüzyılda rüzgar enerjisi kapasitesi güney yarımkürede yükselirken, kuzey yarımkürede düşebilir.

Nature Geoscience dergisinde yayımlanan araştırmada, Colorado Boulder Üniversitesi'nden bilim insanları, küresel iklim değişikliği tahminlerini ve endüstri rüzgar türbini eğrilerini gelecekteki rüzgar enerjisi kapasitesindeki değişiklikleri projelendirmek için kullandı.

Araştırma sonunda, bu yüzyıl içinde ABD, İngiltere, Ortadoğu'nun kuzeyi, Orta ve Kuzey Asya ve Uzakdoğu Asya dahil elektrik için kullanılan rüzgar türbini kapasitesinin düşebileceği, buna karşılık Meksika, Orta Amerika, Brezilya'nın doğusu, Güney ve Doğu Afrika dahil güney yarımkürede artabileceği belirtildi. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler