1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Onat Enerji Ankara’ya 3 MW’lık biyogaz tesisi kuracak

Onat Enerji Ankara’ya 3 MW’lık biyogaz tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Onat Enerji Ankara’da kuracağı 3 MW’lık biyogaz tesisinde hayvansal, bitkisel, organik atıkları ısı ve elektriğe çevirecek. Onat...

Onat Enerji Ankara’ya 3 MW’lık biyogaz tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Onat Enerji Ankara’da kuracağı 3 MW’lık biyogaz tesisinde hayvansal, bitkisel, organik atıkları ısı ve elektriğe çevirecek. 

Onat Enerji Yatırım A.Ş. tarafından Ankara İli, Akyurt İlçesi, Çardakbağı Mahallesi, Kızılcapınar Mevkiinde, 51,171.47 m2 yüzölçümlü maliye arazisi üzerinde “Biyogaz, Kompost ve Organik Gübre Tesisi (3 MWe)” kurulması planlanıyor.

Planlanan proje kapsamında, Biyogaz (3 MWe) Tesisi’ne gelecek olan organik içerikli atıkların anaerobik ortamda, biyolojik olarak parçalanması sağlanacaktır. Organik içerikli atıkların biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz ise kojenerasyon ünitesinde elektrik, sıcak su ve ısı üretimi için kullanılacak.

36.971.370 TL bedelli Biyogaz tesisinde (3 MWe) bölgedeki hayvancılık tesislerinden kaynaklı hayvansal dışkı atıkları ve çiftliklerde ortaya çıkacak organik atıklar kullanılacak. Üretilen elektrik, orta gerilim hattına verilerek enterkonnekte ağa ulaştırılacak.

Proje alanına en yakın yerleşim birimi yaklaşık 777 m batısında bulunan Çardakbağı Mahallesidir. Faaliyet alanı Akyurt İlçe merkezine yaklaşık 7,5 km, Ankara İl merkezine ise yaklaşık 26 km uzaklıkta bulunuyor.

HALK PROJE İLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLECEK

Onat Enerji, proje hakkında hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme raporu hakkında halkı bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak için 16 Ocak 2018 tarihinde Halkın Katılım Toplantısı yapacaklarını duyurdu. Toplantı, Ankara Akyurt’ta bulunan Çardakbağı Mahallesi Cami Yanı Köy Odası’nda yapılacak.

ONAT ENERJİ AKYURT BİYOGAZ TESİSİNİN TEMELİ ATILDI

Önceki ve Sonraki Haberler