1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 2017’de Almanya elektriğinin üçte birini yenilenebilirden sağladı

2017’de Almanya elektriğinin üçte birini yenilenebilirden sağladı

Enerji Günlüğü - Almanya geride bıraktığımız 2017 yılında elektriğinin üçte birini yenilenebilir enerji kaynaklarından üretti.Almanya Enerji ve Su...

2017’de Almanya elektriğinin üçte birini yenilenebilirden sağladı

Enerji Günlüğü - Almanya geride bıraktığımız 2017 yılında elektriğinin üçte birini yenilenebilir enerji kaynaklarından üretti.

Almanya Enerji ve Su Endüstrileri Birliği (BDEW) verilerine göre, 2017 yılında Almanya'nın elektrik enerjisinin üçte biri yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlandı. Rüzgar enerjisinin doğal gaz ve nükleer enerjiyi aşarak üçüncü en büyük elektrik kaynağına dönüşmesinin de etkisiyle yenilenebilir enerji kaynaklarının enerji bileşimi içindeki payı 2016 yılındaki yüzde 29’u geride bırakarak yükseldi.

BDEW'ye göre, ülkenin elektrik üretim karışımındaki kömür oranı 2016’da yüzde 40.3 iken 2017'de altı kömür yakıtlı elektrik santralinin kapanmasıyla bu oran yüzde 37’ye geriledi. Bununla birlikte alternatif enerji ve düşük emisyonlu doğal gaz tesislerine büyük yatırımlar yapılmazsa, kömür ve linyit enerji santrallerinin bu azaltılması, 2023'te mevcut enerjinin yetersiz kalmasına neden olacağı uyarısı da yapılıyor. 

BDEW Başkanı Stefan Kapferer, rakamların elektrik üretiminde şimdiden karbondioksit yoğun üretimden düşük karbonlu ve neredeyse karbondioksitten yoksun enerji kaynaklarına hızlı bir kaymanın olduğunu gösterdiğini kaydederek, “Enerji endüstrisi, enerji ve iklim hedefleri konusunda açık bir şekilde ilerlemeye devam ediyor: 1990 yılıyla karşılaştırıldığında, sanayimiz 2020 yılında karbondioksit emisyonlarını% 40 oranında azaltabiliyor.” dedi.

 
Önceki ve Sonraki Haberler