1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Doğalgaza zor dönem ayarı

Doğalgaza zor dönem ayarı

Enerji Günlüğü - Dağıtım şirketlerinden doğalgaz satın alan bir müşterinin zor dönemler için verilen talimatlara uymaması halinde tedarikçiye verilen...

Doğalgaza zor dönem ayarı

Enerji Günlüğü - Dağıtım şirketlerinden doğalgaz satın alan bir müşterinin zor dönemler için verilen talimatlara uymaması halinde tedarikçiye verilen para cezasını müşteri ödeyecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, herhangi bir acil durumda, operasyonel akış tedbirlerini gerektiren durumlarda, sistem dengesinin bozulması durumunda (Zor Gün veya Sınırlı Kapasite Günü), Taşıyıcının (BOTAŞ) sorumluluklarını yerine getirebilmesi için taşıtanların uymakla yükümlü oldukları hususlara yönelik bir ekleme yaptı. 

Buna göre,  dağıtım şirketlerinden doğalgaz satın alan bir müşterinin zor dönemler için verilen bu talimatlara uymaması nedeniyle dağıtım şirketine doğalgaz tedarik eden tedarikçiye uygulanan cezai müeyyide, aynen ilgili dağıtım şirketine yansıyacak. Dağıtım şirketi de söz konusu tutarı, operasyonel akış tedbirlerine ilişkin talimata uymayan müşterisine haricen fatura edecek.

Müşteriye fatura edilecek tutar ise talimata uyulmayan miktar için talimat verilen Gaz Günündeki Dengeleme Gazı fiyatının yüzde 50 fazlası olacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler