1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Toshiba nükleer enerji şirketini Kanadalı şirkete satıyor

Toshiba nükleer enerji şirketini Kanadalı şirkete satıyor

Enerji Günlüğü - Japon üretim şirketi Toshiba, iflas ertelemede bulunan nükleer enerji şirketi Westinghouse Electric'i 4,6 milyar dolara Kanadalı Brookfield...

Toshiba nükleer enerji şirketini Kanadalı şirkete satıyor

Enerji Günlüğü - Japon üretim şirketi Toshiba, iflas ertelemede bulunan nükleer enerji şirketi Westinghouse Electric'i 4,6 milyar dolara Kanadalı Brookfield Business Partners LP'ye satıyor.

Japon üretim şirketi Toshiba, onbir yıl önce satın aldığı ve bugüne kadar bir kuruş kar edemediği Amerikan nükleer enerji şirketi Westinghouse Electric Company'yi Kanada merkezli Brookfield Asset Management'ın bağlı ortaklığı Brookfield Business Partners LP'ye 4,6 milyar dolar karşılığında satıyor. 

Brookfield, Westinghouse'nın emeklilik planını da üstlenecek. Satışın tamamlanması için piyasa düzenleme kurumunun ve ABD İflas Mahkemesi'nin onayı gerekiyor. Gerekli onaylan alındığı takdirde satışın 3. çeyrekte tamamlanması bekleniyor. 

İKİ KEZ İFLAS ERTELEME ALDI

Toshiba'ın 2006 yılında 5.4 milyar dolara büyük umutlarla satın aldığı Westinghouse, 2016 yılında 6,2 milyar dolar zarar açıkladı. Devasa zararla baş etmeye çalışan Toshiba 2016 son çeyrek konsolide bilançosu için iki kez erteleme aldı.

Küresel nükleer kurulumunda önemli bir role sahip olan Westinghouse Electric'in kredileri ABD Enerji Bakanlığı garantörlüğünde olduğundan iflas erteleme maliyeti büyük ölçüde Amerikan federal yönetimine yansıyacak.

Önceki ve Sonraki Haberler