1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. ABD'de kömür ve nükleere ayrıcalık verilmeyecek

ABD'de kömür ve nükleere ayrıcalık verilmeyecek

Enerji Günlüğü - ABD Federal Enerji Düzenleme Komisyonu, kömür yakıtlı enerji santrallerine ve nükleer santrallere ayrıcalıklı olarak destek verilmesini...

ABD'de kömür ve nükleere ayrıcalık verilmeyecek

Enerji Günlüğü - ABD Federal Enerji Düzenleme Komisyonu, kömür yakıtlı enerji santrallerine ve nükleer santrallere ayrıcalıklı olarak destek verilmesini öngören önergeyi reddetti.

ABD'nin enerji piyasaları düzenleyicisi Federal Enerji Düzenleme Komisyonu (FERC), Enerji Bakanlığının "Şebeke Güvenliği ve Direnç Fiyatlaması" başlıklı önergesini oy birliğiyle reddetti. Önergede Enerji Bakanı Rick Perry'nin nükleer enerji ve kömür santrallerine, ürettikleri elektriği maliyetlerinin tümünü karşılayacak fiyatlardan satma ayrıcalığı tanınması önerisi bulunuyordu. Ayrıca öneride yaşlanan kömür yakıtlı enerji santrallerine ve nükleer santrallere destek verilmesi de bulunuyordu.

FERC yaptığı toplantıda bu tür santrallere sağlanacak desteğin adil olmayabileceğine karar verdi. Yapılan açıklamada, "Böyle bir desteğin haklı ve makul bir sonuç olduğu kanıtlanmadı" denildi.

FERC’in Başkan Donald Trump tarafından atanan dört üyesinin de öneriyi reddetmesi Beyaz Saray’a karşı bir rest çekme olarak değerlendirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler