1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. MTA İzmir’de jeotermal kaynak arayacak

MTA İzmir’de jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - MTA, İzmir’in Bergama ilçesinde bir adet sondaj çalışması yaparak jeotermal kaynak arayacak.Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı,...

MTA İzmir’de jeotermal kaynak arayacak

Enerji Günlüğü - MTA, İzmir’in Bergama ilçesinde bir adet sondaj çalışması yaparak jeotermal kaynak arayacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından İzmir 1494 Numaralı Ruhsat 4200 hektar alanın 6300 m2’lik kısmı kullanılarak jeotermal kaynak arama faaliyeti gerçekleştirilecek. 

970 bin lira değerindeki faaliyet kapsamında İzmir İli Bergama Göçbeyli Köyü (1494 Numaralı Ruhsat) mevkiinde tapulu şahıs arazisinde 1825 parselde jeotermal kaynak arama ruhsatlı alanda bir adet 2950 metre derinlikte sondaj çalışmasını yapılması planlanıyor.

Sondaj çalışmalarında 3 vardiyada toplam 36 personel çalıştırılacak. Açılması planlanan arama sondajlarında karotlar alınıp jeofizik kuyu logu ölçümü yapıldıktan sonra kuyu kapatılacak ve alan rehabilite edilecek. 

Göçbeyli-1 sondaj alanı, en yakın yerleşim alanı olan Göçbeyli Köyüne kuş uçuşu yaklaşık 450 metre, en yakın meskün mahalle kuş uçuşu yaklaşık 150 metre mesafede bulunuyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler