1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Avusturyalı Global Hydro’dan konteynıra sığan HES!

Avusturyalı Global Hydro’dan konteynıra sığan HES!

Enerji Günlüğü - Avusturyalı Global Hydro, erişimi zor bölgeler için tam kapasiteyle çalışabilen ve iki günde kurulabilen 1 MW’lık hidroelektrik santrali...

Avusturyalı Global Hydro’dan konteynıra sığan HES!

Enerji Günlüğü - Avusturyalı Global Hydro, erişimi zor bölgeler için tam kapasiteyle çalışabilen ve iki günde kurulabilen 1 MW’lık hidroelektrik santrali geliştirdi. Tek bir konteynırın içine sığabilen santral Türkiye’de de satılacak. 

Avusturyalı yenilenebilir enerji şirketi Global Hydro, bu yılki Avrupa Hidroelektrik Fuarı Renexpo Interhydro’da bir yeniliğini sergiledi. Global Hydro uzmanları tam kapasiteyle çalışabilen küçük bir hidroelektrik santralini tek bir konteynırın içine sığdırmayı başardılar. Kamyonla teslimatı yapılabilen santral, iki gün içerisinde kurulumu yapılarak kullanıma hazır hale getirilebiliyor. 

Toplam ağırlığı 13 ton olan bu kompakt ünite, erişilmesi zor olan bölgelere kolayca ulaştırılarak enerji üretmek için oldukça uygun bir çözüm olarak tasarlandı. 1000 kilovat kapasiteye sahip bu sistemlerin edinme maliyetleri ise önceki sistemlerin maliyetlerinin yüzde 50’sinin altında seyrediyor. Konteynırın içine yerleştirilen yapısı sayesinde bir santral binası inşa etme ihtiyacını da ortadan kaldırıyor.

TÜRKİYE İÇİN İDEAL

Yüksek bir taleple karşılanan bu yeni ürün Türkiye pazarına Global Hydro’nun Ankara’daki temsilcilik ofisi aracılığıyla sunulacak. Global Hydro Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Semiz, söz konusu çözüm için tek ihtiyacın konteynırın yerleştirileceği sağlam bir temel olduğunu dile getirdi. Semiz, “Bu çözüm, bugüne kadar enerji götürülemeyen alanlara uygun maliyetli temiz elektrik enerjisi sunacak ve mevcut çevresel zararlı dizel motorların yerini alacak” dedi. Hüseyin Semiz değerlendirmesinde Türkiye’de küçük hidroelektrik santralleri alanındaki özel teknolojileri için ideal koşulları bulduklarını dile getirirken, yeni çözümleriyle büyümede bir sıçrama yaşayacaklarını öngörüyor. 

MOBİL VERSİYON İLE FİNANSAL RİSKLER AZALTILIYOR 

Konteynır çözümünün getirdiği diğer önemli avantaj ise mobil versiyon ile finansal riskleri azaltarak kiralama finansmanını kolaylaştırması. Sürdürülebilir ve Temiz Bir Çözüm Yeni hidroelektrik santral çözümü, mevcut su durumuna bağlı olarak bir Francis veya Pelton türbini ile donatılabiliyor ve bir megavata kadar güç üretebiliyor. Daha kapasitesi yüksek bir uygulamayı mümkün kılmak için, bir sonraki aşamada piyasaya Kaplan türbinli bir varyant sunulması planlanıyor. 

 
Önceki ve Sonraki Haberler