1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Norveç 75 yeni açıkdeniz petrol ve gaz lisansı verdi

Norveç 75 yeni açıkdeniz petrol ve gaz lisansı verdi

Enerji Günlüğü - Norveç, karasularında bulunan yetmiş beş adet petrol ve doğal gaz sahasını gerçekleştirdiği son ihale turu ile ruhsatlandırdı. Norveç...

Norveç 75 yeni açıkdeniz petrol ve gaz lisansı verdi

Enerji Günlüğü - Norveç, karasularında bulunan yetmiş beş adet petrol ve doğal gaz sahasını gerçekleştirdiği son ihale turu ile ruhsatlandırdı. 

Norveç Enerji Bakanlığı, ülkenin Münhasır Ekonomik Bölgesi’nde bulunan toplam 75 petrol ve gaz sahasına lisans verdi. İhalede Norveçli Statoil 31, İngiliz BP ise 23 lisans aldı. 19 şirket de kendi projelerini yönetme hakkını elde etti.

Lisanslandırılan sahaların kırk beşi Kuzey Denizi, 22'si Norveç Denizi, sekizi Barents Denizi’nde bulunuyor.

Norveç Enerji Bakanı Terje Soeviknes yaptığı açıklamada, Norveç kıta sahanlığındaki lisanslama turunda şimdiye kadarki en yüksek sayıda lisans verdiklerini kaydederek, yeni potansiyel arama alanlarına erişimin hükümetin petrol politikasında merkezi bir dayanak oluşturduğunu ifade etti. 

Norveç'in toplam petrol ve gaz üretimi, yüksek gaz üretimi nedeniyle 2017'de dördüncü kez artış kaydetti. Öte yandan petrol üretimi, Goliat petrol sahasının beklenmedik bir bakım için kapanmasının da etkisiyle bir önceki yıla göre yüzde 2 oranında azaldı. 2016 yılında günde 1.61 milyon varil olan petrol üretimi 2017’de 1.59 milyon varile düştü.

 
Önceki ve Sonraki Haberler