1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EÜAŞ termik santrallerin kullanamadığı fazla kömürü satacak

EÜAŞ termik santrallerin kullanamadığı fazla kömürü satacak

Enerji Günlüğü - EÜAŞ, kendine ait kömür sahalarını emreamade tutmak için üretilen ve işletme döneminde termik santrallerin kullanamadığı kömürleri...

EÜAŞ termik santrallerin kullanamadığı fazla kömürü satacak

Enerji Günlüğü - EÜAŞ, kendine ait kömür sahalarını emreamade tutmak için üretilen ve işletme döneminde termik santrallerin kullanamadığı kömürleri piyasaya satabilecek.

Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Elektrik Üretim Anonim Şirketi Ana Statüsü’nde teşekkülün amaç ve faaliyet konusunu düzenleyen 6 ncı maddede değişikliğe gitti. Buna göre, Elektrik Üretim AŞ (EÜAŞ), işletme döneminde termik santrallerin teknik nedenlerle çalıştırılamaması ve elektrik üretiminin yapılamaması durumunda, kendisine ait maden sahalarında üretilen kömürleri piyasaya satabilecek.

Yapılan statü değişikliği çerçevesinde EÜAŞ, maden ruhsatı kendisine ait olan kömür sahalarında, termik santral kurmak veya kurdurmak amacıyla yapılmış sözleşme veya işlemler çerçevesinde; yatırım döneminde; termik santralde ilk elektrik üretimi yapılıncaya kadar bir proje çerçevesinde, termik santral ve tesisleri ile kömür işletmesi hazırlık ve ilk tesislerinin kurulması çalışmalarından dolayı üretilmek zorunda kalınan kömürlerin, işletme döneminde ise termik santralın teknik nedenlerle çalıştırılamaması ve elektrik üretiminin yapılamaması durumunda maden işletmesinin emreamade tutulması için üretilmek zorunda kalınan kömürlerin piyasaya satışını yapacak.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler