1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. Kayseri’de hayvan dışkıları elektriğe dönüştürülecek

Kayseri’de hayvan dışkıları elektriğe dönüştürülecek

Enerji Günlüğü - Kayseri İmar ve İnşaat, Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde kuracağı büyükbaş hayvan tesisinde günde 2000 ton hayvan dışkısı işleme...

Kayseri’de hayvan dışkıları elektriğe dönüştürülecek

Enerji Günlüğü - Kayseri İmar ve İnşaat, Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde kuracağı büyükbaş hayvan tesisinde günde 2000 ton hayvan dışkısı işleme kapasitesine sahip biyogaz santrali de kurarak elektrik üretecek.

Kayseri İmar ve İnşaat Ticaret Anonim Şirketi tarafından Kayseri İli, Kocasinan İlçesi, Beydeğirmeni Mahallesi, Kayseri Kırşehir Yolu 30. Km. Mevkii’nde 80.000 adet büyükbaş hayvan kapasiteli tesis, 500 adet günlük kesim kapasiteli kesimhane ve biyogaz tesisi yapılması planlanıyor. Besihanede ortaya çıkacak hayvan dışkıları sıyırıcı sistemleri ile biyogaz tesisine gönderilecek. Tesis günde 2000 ton hayvan dışkısı işleme kapasitesinde olacak. Yapılması planlanan faaliyetin toplam maliyeti 1 milyon lira olarak tahmin ediliyor.

Biyogaz santralinde üretilecek elektrik enerjisi tesis bünyesinde kullanılacak ve artan kısım ise dış piyasaya satılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler