1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Çinli Trina Solar’dan ABD güneş paneli gümrük vergisine tepki

Çinli Trina Solar’dan ABD güneş paneli gümrük vergisine tepki

Enerji Günlüğü - Çinli Trina Solar, ABD’nin ithal güneş panellerine gümrük vergisi uygulama kararının ABD güneş enerjisi endüstrisinin sağlıklı...

Çinli Trina Solar’dan ABD güneş paneli gümrük vergisine tepki

Enerji Günlüğü - Çinli Trina Solar, ABD’nin ithal güneş panellerine gümrük vergisi uygulama kararının ABD güneş enerjisi endüstrisinin sağlıklı ve dengeli gelişimine zarar vermekle kalmayıp aynı zamanda dünya çapındaki PV ürünlerinin ticaretine de zarar verdiğini açıkladı.

Dünyanın önde gelen güneş enerjisi şirketlerinden Çinli Trina Solar Limited, ABD yönetiminin aldığı ithal güneş panellerine gümrük vergisi uygulama kararının çeşitli ticaret ortaklarını endişelendirdiğini ve aynı zamanda da birçok ABD yerel yönetimi ve alt sektör işletmelerinin de bu kararın karşısında olduğunu kaydetti. 

Bu kararın ABD güneş enerjisi endüstrisinin sağlıklı ve dengeli gelişimine zarar vermekle kalmayıp aynı zamanda dünya çapındaki PV ürünlerinin ticaretine de zarar verdiğini belirtti. Şirket bu tedbirlerin özellikle California, Nevada, Texas ve diğer önemli PV uygulama bölgelerinde uzun vadede olumsuz ciddi sonuçlar doğuracağını ve dahası, ABD yerel PV endüstrisinin uluslararası rekabet yeteneklerini zayıflatacağını vurguladı.

ÇİN VE ABD HÜKÜMETLERİNE SORUNU ÇÖZÜN RİCASI

Açıklamada, “Global PV endüstrisinin lideri Trina solar, ABD hükümetine ticareti kısıtlı tedbirler almaktan kaçınmaya ve küresel ekonomik kalkınmanın teşvik edilmesinde etkin rol oynamaya yönelik çok taraflı ticaret kurallarına uymaya çağırıyor. Hem Çin hem de ABD hükümetlerinin, karşılıklı yarar sağlayacak bir çözüm bulmak için zamanında görüşmelerde bulunmalarını kesinlikle rica ediyoruz.” denildi. 

ABD Başkanı Donald Trump, ithal güneş panellerine önerilen gümrük vergisini bu hafta içinde onaylamıştı. Trump yönetimi ilk yıl 2500 MW üzeri güneş panelleri için yüzde 30 vergi uygulayacak. Bu oran ikinci yıl yüzde 25, üçüncü yıl yüzde 20 ve dördüncü yıl yüzde 15 olarak uygulanacak. İthal edilen bataryaların ilk 2500 MW’ı ise vergiden muaf olacak. 

ABD İTHAL GÜNEŞ PANELLERİNE VERGİ UYGULAYACAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler