1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. 11 AB üyesi ülke 2020 yenilenebilir enerji hedefine ulaştı

11 AB üyesi ülke 2020 yenilenebilir enerji hedefine ulaştı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği üyesi 28 ülkenin onbiri 2020 yenilenebilir enerji hedefine ulaştı. İlk üç sırayı ise İsveç, Finlandiya ve Danimarka...

11 AB üyesi ülke 2020 yenilenebilir enerji hedefine ulaştı

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği üyesi 28 ülkenin onbiri 2020 yenilenebilir enerji hedefine ulaştı. İlk üç sırayı ise İsveç, Finlandiya ve Danimarka alıyor.

Eurostat, AB üyesi ülkelerde brüt son enerji tüketiminde yenilenebilir enerji kaynaklarının payları ile ilgili verileri paylaştı.

Buna göre 28 üye ülkeden 11’i 2020 yenilenebilir enerji hedeflerine ulaştı. Hedefine ulaşan ülkeler en büyük hedef sıralamasına göre şöyle: İsveç, Finlandiya, Danimarka, Estonya, Hırvatistan, Litvanya, Romanya, Bulgaristan, İtalya, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan.

Yenilenebilir enerji payı yaklaşık yüzde 54 olan İsveç enerjisinin yarısından fazlasını temiz kaynaklardan elde eden tek ülke olurken onu yüzde 38.7 payla Finlandiya ve yüzde 32.2 payla Danimarka izliyor. 

Öte yandan Livtanya, Avusturya, Portekiz, Slovenya, İspanya, Fransa, Yunanistan, Almanya, Slovakya, Polonya, İrlanda, Güney Kıbrıs, İngiltere, Belçika, Malta, Hollanda ve Lüksemburg 2020 yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşamayan ülkeler. Bu ülkelerden hedefe en uzak olanı Fransa iken, en yakın olanı da Avusturya.

Belçika, Hollanda, Güney Kıbrıs, Malta, İrlanda, Lüksemburg ve İngiltere’nin enerji tüketiminde yenilenebilir enerjinin payı ise yüzde 10’un altında.

Enerji Günlüğü 

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler