1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. BİYOKÜTLE

  4. De Solar Enerji, Ankara biyogaz tesisinin kapasitesini 6 kat artıracak

De Solar Enerji, Ankara biyogaz tesisinin kapasitesini 6 kat artıracak

Enerji Günlüğü - De Solar Enerji, Ankara Sincan’da kuracağı hayvan gübresi yakıtlı 1,2 MW'lık biyogaz santralinin kapasitesini 6 MW’a çıkaracak. DE...

De Solar Enerji, Ankara biyogaz tesisinin kapasitesini 6 kat artıracak

Enerji Günlüğü - De Solar Enerji, Ankara Sincan’da kuracağı hayvan gübresi yakıtlı 1,2 MW'lık biyogaz santralinin kapasitesini 6 MW’a çıkaracak. 

DE SOLAR Enerji Üretim Ltd. Şti. tarafından Ankara İli, Sincan İlçesi, Anayurt Köyü, Sincan Organize Hayvancılık Bölgesi, S.S. Doğal Besi Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi alanında kurulacak olan 1,2 MW kurulu gücünde De Solar 7 Biyogaz Santrali Projesi’nde kapasite artışı planlanıyor. Şirket biyogaz santralinin kapasitesini yaklaşık altı kat artırarak 6 MW’a çıkaracak. 

42.525.000 TL bedelli kapasite artışıyla birlikte tesiste öncelikli olarak bölgedeki hayvancılık tesislerinden kaynaklı hayvansal dışkı atıklarının ve tarımsal atıkların biyolojik olarak parçalanması esnasında açığa çıkacak olan biyogaz kojenerasyon ünitesinde elektrik ve sıcak su üretimi için kullanılacak. Kurulacak kojenerasyon tesisi termal gücü ise yaklaşık 7,1 MWth olacak şekilde dizayn edilecek.

Toplam 670 ton hayvansal ve bitkisel atık her gün tesiste işlenecek ve günde ortalama 22 saat çalışarak elektrik üretilecek. Bu 670 ton/gün toplam atığın bileşimi 650 ton/gün büyükbaş hayvan dışkısı ve 20 ton/gün tarımsal kaynaklı bitkisel atık olacak.

ANKARA’YA 1.2 MW’LIK BİYOGAZ TESİSİ KURULACAK

Önceki ve Sonraki Haberler