1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SSAB dünyanın ilk fosil yakıtsız çelik tesisini kuracak

SSAB dünyanın ilk fosil yakıtsız çelik tesisini kuracak

Enerji Günlüğü - İsveçli çelik üreticisi SSAB, dünyanın ilk fosil yakıtsız çelik tesisini kuracak. Hibrit adı verilen pilot projede hidrojen yakıtı...

SSAB dünyanın ilk fosil yakıtsız çelik tesisini kuracak

Enerji Günlüğü - İsveçli çelik üreticisi SSAB, dünyanın ilk fosil yakıtsız çelik tesisini kuracak. Hibrit adı verilen pilot projede hidrojen yakıtı kullanılacak.

Çelik üreticisi SSAB, dünyanın ilk fosil yakıtsız, hidrojenle çalışacak çelik tesisini inşa etmeyi planlıyor. HYBRIT adlı bu yeni projede İsveç’in yenilenebilir enerji kaynaklarından üretilen elektrikten üretilen hidrojen kullanılacak. SSAB, yeni sistemin İsveç'in toplam karbondioksit emisyonlarının yüzde 10'unu ve Finlandiya emisyonlarının yüzde 7'sini oluşturan sera gazı salımını önleyeceğini açıkladı.

SSAB Sözcüsü Viktoria Karsberg, pilot girişimin, daha sonra SSAB'ın tüm fosil yakıtsız üretimi için teknoloji geliştirmeyi amaçlayacağını belirtti. Kurulacak olan pilot fabrikada 2020-2024 yıllları arasında test üretimleri yapacaklarını ve ardından 2035 yılına kadar tüm üretim için çözümü uygulayacaklarını kaydeden Sözcü, fabrikanın bu yılın sonuna kadar tamamlanacağını ve maliyetinin de 127 ila 254 milyon dolar arasında olacağını söyledi. Sözcü SSAB'ın küresel üretiminin 2017'de 8,8 milyon tona ulaştığı bilgisini de paylaştı.

 
Önceki ve Sonraki Haberler