1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. ÖİB, Manyas HES özelleştirmesini onayladı

ÖİB, Manyas HES özelleştirmesini onayladı

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Manyas Hidroelektrik Santrali'nin işletme hakkının verilmesini...

ÖİB, Manyas HES özelleştirmesini onayladı

Enerji Günlüğü - Özelleştirme İdaresi Başkanlığı(ÖİB), Elektrik Üretim A.Ş.’ye ait Manyas Hidroelektrik Santrali'nin işletme hakkının verilmesini onayladı.

ÖİB'nin konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Manyas HES nihai pazarlık görüşmesinde 64,3 milyon TL ile en yüksek teklifi veren Samsun Makina Sanayi A.Ş.-Aria Teknoloji Yatırımlar A.Ş. Ortak Girişim Grubu'na verildi.

Samsun Makina’nın sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi durumunda ise santralin işletme hakkı 64,2 milyon TL ile ikinci en yüksek teklifi veren Akay İnşaat A.Ş.’ye verilecek. Akay İnşaat’ın da sözleşmeyi imzalamaktan imtina etmesi veya diğer yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda teminat İdare lehine irat kaydedilerek ihale iptal edilecek.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Elektrik Üretim AŞ'ye Ait Manyas Hidroelektrik Santrali ve bu santral tarafından kullanılan taşınmazların özelleştirme ihalesi nihai pazarlık görüşmesini 21 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirmişti.

SAMSUN HES SAMSUN MAKİNA-ARİA TEKNOLOJİ ORTAKLIĞININ

Önceki ve Sonraki Haberler