1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Çin ve Avrupa’dan ortak karbon yakalamada projesi

Çin ve Avrupa’dan ortak karbon yakalamada projesi

Enerji Günlüğü - Çin ve Avrupa enerji ve araştırma kuruluşları, atmosfere karbondioksit salmadan elektrik üretmek için ortak bir proje başlattı. Çin...

Çin ve Avrupa’dan ortak karbon yakalamada projesi

Enerji Günlüğü - Çin ve Avrupa enerji ve araştırma kuruluşları, atmosfere karbondioksit salmadan elektrik üretmek için ortak bir proje başlattı. 

Çin ve Avrupa enerji ve araştırma kuruluşları, elektrik üretiminde atmosfere karbondioksit salmadan yakalayıp yeraltında depolayan veya kimyasal üretimi için doğrudan yeniden kullanıma sokan ortak bir pilot proje başlattı. Dört yıllık projenin yaklaşık 20 milyon avro olduğu tahmin ediliyor ve AB ve Çin Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından destekleniyor.

The Chinese-European Emission-Reducing Solutions (CHEERS) araştırma ve geliştirme projesi, aralarında Norveç'in SINTEF Energi, Tsinghua Üniversitesi ve Çin'den Zhejiang Üniversitesi ve Fransa'dan Total olmak üzere sekiz proje ortağı tarafından tasarlandı. Paydaşlar, Çin'in Sincan bölgesinde, muhtemelen dünyada türünün en kapsamlı tesislerinden biri olan, petrol koku yakıtlı 3MW'luk bir pilot elektrik santralini işletmeyi planlıyor.

Enerji üretimi sürecinde, karbondioksit emisyonları atmosfere salınmadan anında yakalanarak yeraltında biriktirilecek veya değerli kimyasallar elde etmek için tekrar kullanılacak. Hidrokarbonlardan üretilen elektrik ve buhar, diğer sanayi kollarında kullanılacak.

 
Önceki ve Sonraki Haberler