1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Avrupa’da kömürün payı düşecek, yenilenebilirin artacak

Avrupa’da kömürün payı düşecek, yenilenebilirin artacak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği'nin 2040 yılında enerji bileşiminde kömürün payı yüzde 6'ya düşerken, yenilenebilir enerjinin payı yüzde 27’ye...

Avrupa’da kömürün payı düşecek, yenilenebilirin artacak

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği'nin 2040 yılında enerji bileşiminde kömürün payı yüzde 6'ya düşerken, yenilenebilir enerjinin payı yüzde 27’ye çıkacak.

BP'nin son enerji görünümü raporuna göre Avrupa artık daha fazla yenilenebilir enerjiye yöneliyor. Rapora göre 2016'da yüzde 15 olan AB'nin enerji karışımında kömürün payı 2040 yılında yüzde 6'ya düşecek. Yenilenebilir enerji payının ise yüzde 9'dan yüzde 27'ye yükseleceği öngörülüyor. Raporda, “2040'a kadar, AB enerji talebinin yüzde 15'ini rüzgar, güneş ve biyoyakıtın her biri yüzde 5'ini sağlayacak" ifadesine yer verdi.

Yenilebilir enerjinin küresel enerji tüketimindeki payının ise şuan yüzde 4 seviyesindeyken 2040 senesinde bu payının yüzde 14 seviyesine yükselmesinin beklendiği belirtildi. Konu ile ilgili yapmış olduğu değerlendirmelerde BP’nin Üst Yöneticisi Bob Dudley, küresel boyutta karbon gazı emisyonun azaltılması için daha istikrarlı bir eylem planının uygulanmasının önemine işaret etti.

NÜKLEERİN PAYI DA DÜŞECEK, DOĞAL GAZIN ARTACAK

BP raporu, nükleer enerji payının 2040'a kadar yüzde 12'den yüzde 9'a düşeceğini, doğal gazın payının da yüzde 24'ten yüzde 27'ye çıkacağını öngörüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler