1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Çolakoğlu: LNG en esnek yakıt olma yolunda

Çolakoğlu: LNG en esnek yakıt olma yolunda

Enerji Günlüğü - Egegaz Başkan Vekili Haydar Çolakoğlu, sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG), toplam doğalgaz pazarındaki payının giderek yükseleceğini...

Çolakoğlu: LNG en esnek yakıt olma yolunda

Enerji Günlüğü - Egegaz Başkan Vekili Haydar Çolakoğlu, sıvılaştırılmış doğalgazın (LNG), toplam doğalgaz pazarındaki payının giderek yükseleceğini belirterek “LNG en esnek yakıt olma yolunda” dedi. 

Egegaz Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haydar Çolakoğlu, 1. Türkiye Enerji ve Maden Forumu kapsamında düzenlenen Doğalgaz Arz Güvenliğinde Yeni Dönem ve LNG Piyasası oturumunda konuştu. Enerji arz güvenliğinin etkin ve verimli şekilde yönetilmesi gerektiğini ifade eden Çolakoğlu “Yaşadığımız coğrafyanın zorluklarının bilerek, elektriğin, doğalgazın kesildiği o dönemlere dönmemek için sektör olarak üzerimize düşenleri yapmamız gerekiyor” dedi. 

Erdem: Doğalgazda LNG’nin payı yüzde 60’a yükselecek 

LNG ARTIK ZENGİN YAKITI DEĞİL 

LNG piyasası ile ilgili görüşlerini aktaran Haydar Çolakoğlu şöyle konuştu: 

“Dünya LNG pazarı içinde spot LNG’nin payı bugün yüzde 20’lerde. Önümüzdeki yıllarda bu oran çok daha yukarılara çıkarak yüzde 40-50’lere varacak. Spot LNG, bugün en esnek yakıt olma yolunda hızla ilerliyor ve fiyatı da oldukça uygun. LNG, kısa bir süre önce sadece zengin ülkelerin kullanabileceği bir yakıtken şimdi bütün ülkeler ithal edebiliyor” dedi.

MALİYET BAZLI FİYATLAMA ÖNEMLİ 

Çolakoğlu, maliyet bazlı fiyatlamanın da önemine de dikkat çekerek, “LNG’yi en verimli şekilde tüketiciyle buluşturmak ve gazın boşa gitmemesini sağlamak her zaman ana hedeflerimizden biri olmalı. Rekabetteki yerimizi korumak, her zaman daha ileriye gitmek için sektör olarak hiçbir zaman oldum demeden, kendimizi sorgulamak çok önemli” dedi.

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler