1. HABERLER

  2. MEVZUAT

  3. LPG lisans başvurularında sunulacak belge ve bilgiler sadeleştirildi

LPG lisans başvurularında sunulacak belge ve bilgiler sadeleştirildi

Enerji Günlüğü - EDPK tarafından açıklanacak tarihten itibaren sadece elektronik ortamda yapılacak LPG piyasası lisans başvurularında sunulması gereken...

LPG lisans başvurularında sunulacak belge ve bilgiler sadeleştirildi

Enerji Günlüğü - EDPK tarafından açıklanacak tarihten itibaren sadece elektronik ortamda yapılacak LPG piyasası lisans başvurularında sunulması gereken bilgi ve belgeler azaltıldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasasında Lisans Başvurusuna İlişkin 8 Mart 2012 tarihli Kurul kararında değişikliğe gitti. Lisans sahiplerinin bildirim yükümlülüklerinin kapsam dışı bırakıldığı yeni kararlarda sadece LPG piyasasında lisans başvurularında aranacak bilgi ve belgeler belirlendi.

Bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanan değişikliklere göre, LPG lisans başvurularında sunulacak belge ve bilgiler sadeleştirildi. Ayrıca, Kurum tarafından ilan edilecek tarihten itibaren lisans başvuruları sadece elektronik ortamda yapılacak.

LPG otogaz bayilerinin elektronik ortamdaki lisans başvuru işlemleri sözleşme yaptıkları LPG dağıtıcıları aracılığıyla yapılacak.

Gerçeğe aykırı bilgi ve belge sunularak lisans alındığının tespiti halinde lisans sona erdirilerek ilgili kişiler hakkında gerekli işlemler yapılacak. 

LPG Dağıtıcı lisansı başvurularında sunulacak bilgi ve belgelerden Pazarlama Projeksiyonu Önerisi, Vergi Kimlik Belgesi, Ana Sözleşme ve Marka Tescil Belgesi çıkarılırken, sigorta beyanı ve dolum tesisi/tesisleri ile varsa depolama tesisinin/tesislerinin bulunduğu  sahaya/sahalara ait köşe koordinat bilgileri sunulacak. Tasarrufları altındaki depoların stok tutma yükümlülüklerini karşılamaması halinde, stok tutma yükümlülüklerini karşılayacak şekilde, LPG depolama lisansı sahipleri ile yapılan depolama sözleşmesinin ibrazı artık zorunlu olmayacak. Taşıma belgesi, dağıtıcı alt başlığı olarak, boru hatları veya deniz veya demiryolu ile taşıma faaliyetlerinin yapılması halinde sunulacak. Dağıtıcı alt başlığı olarak talep edilen her bir depolama tesisi için varsa kıyı tesisi işletme izin belgesi de sunulacak. Şirketlere ait en son bilançonun yanında gelir tablosunun ibrazı da zorunlu olacak. 

LPG depolama lisansı, LPG taşıma lisansı, LPG otogaz bayilik lisansı,LPG Tüpü İmalâtı Lisansı ve LPG Tüpü Muayenesi, Tamiri ve Bakımı lisansı başvurularında sunulması gereken bilgi ve belgeler de aynı şekilde düzenlendi.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler