1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Antalya’da spor tesislerinin tüm elektriği güneşten!

Antalya’da spor tesislerinin tüm elektriği güneşten!

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı tüm tesis ve idari binaların elektrik ihtiyacının tamamı güneş enerjisinden...

Antalya’da spor tesislerinin tüm elektriği güneşten!

Enerji Günlüğü - Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı tüm tesis ve idari binaların elektrik ihtiyacının tamamı güneş enerjisinden karşılanacak. Antalya Stadyumu çatısındaki tesisler şimdilik bunun yarısını karşılıyor.  

Türkiye'de ilk, dünyada ise kapasitesiyle en fazla enerji üreten spor tesislerinden biri unvanına sahip Antalya Arena Stadyumu, 12 bin metrekarelik alanda 1.4 MW’lik kurulu gücüyle 2 yıldır şehir şebekesine elektrik veriyor. Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada, stadyum çatısındaki tesiste günde ortalama 7 bin 200 kilovatsaat (kWh) elektrik üretildiğini söyledi. Hacıcaferoğlu, stadyumun güneşten aldığı enerjiyle Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı tüm tesis ve idari binalarının yıllık elektrik tüketiminin yüzde 50’den fazlasını karşıladığını anlattı.

İKİ YENİ GES DAHA GELİYOR

Kamu kurumlarında henüz güneş enerjisi bilincinin yeterli seviyeye yükselmediğini kaydeden Burhanettin Hacıcaferoğlu şunları söyledi:

“İki yıldır hizmet veren Antalya Arena Stadyumu’nun çatısındaki güneş enerjisi panelleri ile elektrik masraflarımız yarı yarıya düştü. Stadımız yenilenebilir enerji projesiyle Türkiye’de ilke imza atarak öncü oldu. Biz bu öncülüğümüzü kapalı spor salonumuzun çatısına da güneş enerjisi sistemi kurarak devam edeceğiz. 2018 yılında tamamlamayı hedeflediğimiz jimnastik salonumuzun da çatısında da güneş enerjisi sistemlerini yerleştireceğiz. Bu iki tesisimizin de yenilenebilir enerji kaynağıyla enerjisini sağlamasıyla il müdürlüğümüzün yıllık elektrik tüketiminin tamamını kendimiz karşılamış olacağız.”

Enerji Günlüğü - ANTALYA 

Önceki ve Sonraki Haberler