1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Akü ithalatına gözetim önlemi

Akü ithalatına gözetim önlemi

Enerji Günlüğü - Elektrikli akümülatör ithalatında, ağırlığı ve hücre adedine göre gözetim önlemi uygulanacak. Ekonomi Bakanlığının konu...

Akü ithalatına gözetim önlemi

Enerji Günlüğü - Elektrikli akümülatör ithalatında, ağırlığı ve hücre adedine göre gözetim önlemi uygulanacak. 

Ekonomi Bakanlığının konu ile ilgili Tebliği Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, akü ithalatında ağırlıkları 5 kilogramı geçenlerin 45 ve 60 dolar birim gümrük kıymeti altında olanlar ile 5 kilogram altında olanlarından 15 dolar birim gümrük kıymetinden az olanlar ancak Ekonomi Bakanlığınca (İthalat Genel Müdürlüğü) düzenlenecek Gözetim Belgesi ile ithal edilebilecek. Ayrıca, hücre adedi esas olanlar için traksiyoner akümülatör ithalatında 70 ve 15 dolar altında gümrük kıymetine sahip olanlar da ancak Ekonomi Bakanlığınca (İthalat Genel Müdürlüğü) düzenlenecek Gözetim Belgesi ile ithal edilecek. 

Gözetim Belgesi gümrük beyannamesinin tescilinde ilgili gümrük idaresince aranacak. Gözetim Belgesi taleplerine ilişkin başvurular, Ekonomi Bakanlığı internet sitesinde (www.ekonomi.gov.tr) yer alan E-İmza Uygulamaları altındaki “E-İmza Uygulamalarına Giriş” bölümünde yer alan “İthalat İşlemleri” kısmında elektronik imza ile yapılacak. Gözetim belgelerinin geçerlilik süresi altı ay olacak.

Elektronik ortamda yaşanabilecek sıkıntılar nedeniyle başvuru yapılamaması halinde, başvurular başvuru formu kullanılarak fiziksel olarak da yapılabilecek.

Önceki ve Sonraki Haberler