1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. MİGEM’den maden şirketlerine toplam 13,5 milyon lira ceza

MİGEM’den maden şirketlerine toplam 13,5 milyon lira ceza

Enerji Günlüğü - Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Maden Kanunu gereği eksiklikler tespit ettiği 63 maden şirketine toplam 13,5 Milyon Türk Lirası idari...

MİGEM’den maden şirketlerine toplam 13,5 milyon lira ceza

Enerji Günlüğü - Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Maden Kanunu gereği eksiklikler tespit ettiği 63 maden şirketine toplam 13,5 Milyon Türk Lirası idari para cezası verdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü, farklı illerde faaliyet gösteren maden ruhsatı sahibi 100 şirkete toplam 13.544.526 Türk Lirası idari para cezası ile çeşitli teknik ve mali eksiklikleri tebliğ etti.

Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, MİGEM 63 şirkete para cezası verirken, Sakarya, Ordu, Konya, Siirt ve Uşak’ta faaliyet gösteren altı şirketin ruhsatını iptal etti; Gaziantep, Bilecik, Amasya, Ankara ve Muğla’da çalışmakta olan altı şirketin de faaliyetini durdurdu. Ayrıca, yirmi üç şirkete KEP (Kayıtlı Elektronik Posta) adresinin bildirilmesi için iki ay süre verirken, diğer şirketlere de restorasyon, çevreye uyum, farklı teknik ve mali konularla ilgili tebligatta bulunuldu.

İdari para cezalarının yatırılması ve eksikliklerle ilgili kanuni sürenin başlaması için, ilgililerin Maden İşleri Genel Müdürlüğü kayıtlarındaki son adreslerine gönderilen yazıların tebliğ edilememesi nedeniyle ilanen tebliğ edildiği duyuruldu.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler